Ten trend jest wabikiem na Klientów – jak również kawa!

Ten trend jest wabikiem na Klientów – jak również kawa!

Nawet najlepsze potrawy w menu nie usatysfakcjonują Klientów jeśli lokal nie wprowadza urozmaiceń.

Goście oczekują nowości w karcie dań i okazuje się, że cenią sobie pozycje przyrządzone z lokalnych produktów.

👉👉👉 Badania dowodzą, że aż 7⃣1⃣ % dorosłych Klientów chętniej odwiedza restauracje i lokale, które oferują potrawy przyrządzone z lokalnych produktów. Ale nie tylko potrawy mogą być lokalne – także napoje – np. soki, wina czy kawa.

Lokalność produktów i potraw to jeden z trendów w gastronomii, który zdobywa coraz większą popularność. Każdy region może pochwalić się ciekawą i typową dla niej potrawą. To może być wabik, który skusi Twoich Klientów i sposób na wyróżnienie się na tle masy innych lokali.